Je merkte het al, ik ben gek op magnesium. Meestal neem je magnesium tot je door een pil, maar er is nog een andere manier. Misschien wel een betere manier om de voorraad magnesium in je lichaam aan te vullen en op peil te houden.

Hoe werkt het?

Om te kijken hoe je lichaam magnesium opneemt via de huid, zoomen we in op ons grootste orgaan. Je huid heeft een oppervlakte van 1,5 tot 2 vierkante meter en heeft een belangrijke functie.

Het is de letterlijke grens tussen ‘binnen’ en ‘buiten’ en voorkomt bijvoorbeeld dat je uitdroogt en is belangrijk voor ons immuunsysteem.

Als je zweet scheidt de huid water, zout en afvalstoffen uit, maar het kan ook stoffen opnemen. Denk aan nicotinepleisters of pijnstillers in zalfvorm. Er is inmiddels overtuigend bewijs dat de huid op deze manier ook magnesium op kan nemen. In chloride-vorm weliswaar. Onderzoek is nog in volle gang en men is het er nog niet compleet over eens hoe het precies gaat, maar het lijkt dat het via de zweetklieren gaat.

Aan het eind van deze zweetklieren zitten kleine groepjes cellen die magnesium uit urine of zweet halen. Net zoals dat in de nieren gebeurt. Die groepjes cellen houden dus niet alleen magnesium tegen, maar zorgen ook dat magnesium ‘naar binnen’ mag. Deze cellen hebben we in de loopt van de tijd ontwikkeld en het verklaart ook dat we niet te onder zijn gegaan aan magnesiumtekorten.

De voordelen

Magnesiumpillen is nog steeds de voornaamste vorm waarin wij dit tot ons nemen. Niks mis mee, maar ongeveer 60 tot 70% van het magnesium gaat op deze manier verloren in het lichaam. De maag kan namelijk maar een beperkte hoeveelheid verwerken. De rest wordt gelijk afgevoerd via de nieren. Dat verklaart ook dat dunne ontlasting of diarree voorkomt bij het gebruik van pillen.

Via de huid kun je natuurlijke magnesiumchloride opnemen. Bijvoorbeeld door een gel op de huid aan te brengen of magnesiumolie of -vlokken.

Magnesiumboost via de huid

Voor een enorme magnesiumboost die zorgt voor herstel en een diepe ontspanning, bied ik in mijn praktijk een pakking aan. De behandeling start met een warm aromatisch voetenbad. Waarna ik je lichaam bedek met een laag magnesiumgel. Dit om de opname te bevorderen en de spieren extra te kunnen laten ontspannen. Zo’n veertig minuten lig je in een infrarooddeken die ik verwarm op een comfortabele temperatuur van 45 graden Celsius. Tijdens de pakking masseer ik je gezicht en hoofdhuid en sluit ik de behandeling af met een massage van de voeten.

Gelijk een afspraak maken? Klik dan hier. Wil je meer weten, kijk dan hier of stuur een e-mail naar merel@floverzorging.nl. Tot binnenkort!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.